BUDGETWEEKMENU.nl

Iedere dag voordelig

Zo maak je je eigen BUDGETWEEKMENU

Een goed weekmenu maak je in 5 gemakkelijke stappen. Je kunt ook voor een halve week vooruit plannen als je dat fijner vindt. 

Stap 1

Inventariseer wat je nog hebt in de koelkast, vriezer en voorraadkast. Bedenk daar gerechten mee of bij. Noteer de gerechten bij een dag van de week. Denk na of je die dag genoeg tijd zult hebben om het gerecht te kunnen maken. Kwetsbare producten zoals sla, plan je het liefste kort na het boodschappen doen en diepvriesgroente aan het eind van de week.  

Stap 2A

Check de  groente- en vleesaanbiedingen van de winkels bij jou in de buurt en bedenk er gerechten mee. Vergelijk de aktie kiloprijzen met de budgetlijsten op deze website om te weten of de gevonden aanbieding, een goede aanbieding is. Zet de aanbieding alvast op je boodschappenlijstje met de winkelnaam erbij.  

Stap 2B

Niet genoeg inspiratie voor een heel weekmenu? Kijk dan rond op deze website en onze facebooksite voor diverse budgetvriendelijke recepten en maak daar je weekplanning mee vol.  

Stap 3

Loop de ingrediëntenlijst van ieder recept op je weekmenu na om te kijken wat je nog in huis moet halen. Noteer die dingen op je boodschappenlijstje.  

Stap 4

Check, als je er tijd voor hebt, online waar de overige producten van je boodschappenlijstje het goedkoopste zijn. Na een tijdje weet je het uit je hoofd. Nieuw is dat ook Aldi de prijzen online heeft staan onder ‘Assortiment’. Wel jammer dat er daar nog geen zoekfunctie ingebouwd zit. Zet bij ieder product de winkel waar je het wil halen.  

Stap 5

Hou je aan je boodschappenlijstje en de gemaakte weekplanning. Het is niet iedere dag feest, dus eten mag soms ook gewoon functioneel zijn in plaats van waar je zin in hebt. Je kunt wel maaltijden wisselen met een andere dag.  

Stap 6 Deel je weekmenu met anderen onze FACEBOOKGROEP Dat vinden we erg leuk!

 TIP: Zorg dat je altijd een goedkope “ik heb vandaag echt geen zin in koken-maaltijd” in huis hebt. (bijvoorbeeld pizza’s of een zelfgemaakte stamppot in de vriezer) en pak de volgende dag de draad van je geplande weekmenu weer op. Zo voorkom je de verleiding grote kosten te maken door eten te bestellen.

TIP: Merkprodukten bijv. Wereldgerechten van Knorr, zijn regelmatig in de aanbieding. Wie slim is, betaalt nooit het volle pond en slaat toe als er een 1+1 gratis-aktie is. Let op: Sommige merkproducten zijn zelfs bij 1+1 gratis nog duurder dan de merkloze variant (bijv. Lassie rijst t.o.v. witte rijst AH Basic), blijf dus kiloprijzen vergelijken.  

Deel deze tip + link  met je vrienden/volgers, op je website of blog. 

Delen, overnemen, vermeerderen en kopiëren zonder duidelijk zichtbare link naar onze website is niet toegestaan.